סובלים מנדודי שינה? גם אתם מוצאים את עצמכם לעתים קרובות שוכבים בלילה במיטה, בוהים בתקרה ומקווים להצליח להירדם סוף סוף?
אם כן – מסתבר שאתם לא לבד! לפי סקרים שנערכו על ידי הלמ"ס, כ-38% מהישראלים מעל גיל 20 חווים סוג של בעיות שינה או הפרעות בשינה.
אינסומניה או נדודי שינה – מוגדרים על ידי הרפואה כשינה לא מספקת, או שינה באיכות נמוכה הכוללת יקיצות תכופות. מבין התופעות שמאפיינות הפרעות שינה במבוגרים, אפשר להבחין בין כמה סוגים כמו קושי להירדם, התעוררות אחת או יותר באמצע הלילה עם קושי לחזור ולהירדם, או יקיצה מוקדמת.
כשאיננו ישנים בצורה מספקת, איכות החיים שלנו נפגמת בצורה משמעותית. זה כולל פגיעה בזיכרון ובריכוז, תיפקוד לקוי בעבודה ובשאר המטלות היומיומיות, בעיות בתקשורת מול הסביבה, רמת לחץ ועצבים גבוהה ותסכול מתמשך.
אך חוסר בשינה הוא לא רק מתסכל אלא גם מסוכן.
מערכת החיסון שלנו, מחדשת את עצמה במהלך הלילה ובעיות שינה יכולות לגרום לנו לחלות ממש. חוקרים מצאו קשר ישיר בין חוסר שינה לבין בעיות בריאותיות כמו לחץ דם גבוה, מחלות לב, סוכרת ואפילו סרטן. הפתרונות שהרפואה הקונבנציונלית מציעה לאינסומניה הן על פי רוב כדורי שינה ממשפחת הבנזודיאזפינים ומקבוצת Z. שלרובם יש תופעות לוואי כמו חרדות, תחושת ישנוניות במהלך היום ואף והתמכרות פיזית ונפשית.
טיפים להירדמות מהירה ושינה טובה
-
- ארגנו את חדר השינה שלכם כך שיהיה מזמין ומסודר – חשוך דיו, שקט ובניחוח נעים. (חדר מבורדק מונע מהמוח להירגע ולעבור ל"מוד" שינה).
- וודאו שהמיטה שלכם נוחה לכם ועטופה בסדינים רעננים ונעימים למגע.
- אם קשה לכם להירדם בלילה, מוטב שתוותרו על מנוחת הצהריים... וגם על פעילות גופנית בשעות הערב, כי זו מגבירה עוררות.
- סיימו לאכול לפחות שעתיים וחצי לפני השינה כך הקיבה לא תהיה עסוקה בעיכול ותשאיר אתכם ערים.
- הימנעו בשעות הערב ממשקאות שמכילים קפאין כמו תה (רגיל), קפה, שוקו, שוקולד, או קולה. אלו לא רק שישאירו אתכם ערים, אלא גם יגרמו לכם לקום כמה פעמים לשירותים.
- הימנעו מפעולות שמעלות את רמת מתח לפני השינה כמו צפייה בספורט או בסרט מותח, שיחת עבודה סוערת וכדומה, והימנעו מחשיפה לאור חזק סמוך למועד השינה.
החבילה לשינה עמוקה מכילה 8 רצועות שמע:
3 קלטות שינה עמוקה עם מסרים סאבלימינלים + תדרים מפילי שינה.
2 קלטות לשינה עם תדרים בינוראלים מפילי שינה. (גלי מוח דלתא: בין 0.5 הרץ ל- 4 הרץ – מייצגים את מצב המוח בזמן שינה עמוקה.)
3 קלטות לשינה עמוקה עם "רעשים בצבעים".
מהו תדר גלי מוח דלתא: תדרי דלתא במוח נעים בין 0 ל- 4 הרץ. הם נחשבים לתדרים המרגיעים ביותר מתוך גלי המוח, והם מופיעים במוח לרוב בזמן שינה; זמן בו הגוף נוהג להתחדש ולהתרפא. בדומה לכול תבניות הגלים האיטיים, הם מיוצרים בהמיספרה הימנית של המוח, אך ניתן לצפות בהם במוקדים שונים של המוח, בהתאם למצב התודעה. גלי דלתא מקושרים לתחושת אמפתיה, מודעות גבוהה וריפוי.
שימו לב: גלי דלתא עשויים להפיל שינה ולכן אין להאזין לקלטת במידה ואתם נוהגים או עושים פעילות שיכולה לסכן אתכם. האימון לא מיועד להחליף את הרופא או התרופות שהנכם נוטלים ואם אתם תחת השגחת רופא, יש להתייעץ איתו לפני ההאזנה.
מטרת ההאזנה היא לסייע לכם להירדם מהר ולישון שינה טובה.
איך כדאי להאזין:
1. היכנסו למיטה לפני השינה (או שנת צהריים), עצמו עיניים, קחו כמה נשימות ותתרגעו. שימו את הקובץ להאזנה ברקע, ותנו לצלילים לסחוף אתכם.
2. יש להאזין לקבצים עם התדרים הבינוראלים עם אוזניות, כדי להנות מהאפקט ה"דו-אוזני" על שני צידי המוח. כל אוזניות יהיו יעילות, גם כאלו שנכנסות לאוזן, וגם כאלו שמכסות את כולה. שימו לב: גלי דלתא עשויים להפיל שינה ולכן אין להאזין לקלטת במידה ואתם נוהגים או עושים פעילות שיכולה לסכן אתכם. האימון לא מיועד להחליף את הרופא או התרופות שהנכם נוטלים ואם אתם תחת השגחת רופא, יש להתייעץ איתו לפני ההאזנה.
3. תוכלו ליהנות מהקבצים עם המסרים הסאבלימינלים – גם ללא אוזניות. המסרים שברקע, עוצבו במיוחד כדי להרגיע אתכם ולהפיל שינה. בזמן ההקשבה לקלטות המסרים הסאבלימינלים, לא תשמעו את המסרים עצמם אלא רק מוזיקה או קולות בטבע, אך המסרים מוקלטים ברקע בצורה מוחלשת והמוח שלכם יקלוט אותם ברמה הלא מודעת ויפעל כדי להפיל עליכם שינה טובה ומבורכת.
גם מוזיקה מרגיעה יכולה לעזור לאנשים שסובלים מבעיות של נדודי שינה