מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה?
לרוב כשזה יקרה, זה יתחיל בהכנת הגוף הפיזי: למשל הפסקת שימוש באמצעי מניעה, בדיקות גופניות, מעקב אחר מחזורי הביוץ, ואולי גם שיפור הרגלי תזונה והתעמלות. אם כבר עשית את כל אלו, ועדיין ההריון מבושש להגיע, אז שווה לבחון גם אספקטים אחרים.
נשים רבות בוחרות כיום ללדת בגיל מאוחר יותר מבעבר, מה שעלול לאתגר במידת מה את היכולת להרות. לא רק בגלל הגיל הפיזי, אלא הרבה מאוד בגלל אמונות שונות שרווחות בחברה, על מה אפשרי או קשה "לכאורה" להשיג אחרי גיל מסוים. תוסיפי לזה פחדים טבעיים שמתלווים לתהליך כמו התקתוק של השעון הביולוגי והציפיות מהסביבה והמשפחה, וקיבלת מתכון די בטוח לעיכובים בדרך…
1. מדיטציה ראשונה לכניסה להריון
המדיטציה לפוריות וכניסה להריון מורכבת ממסרים חיוביים המוקלטים כמדיטציה סאבלימינלית ועוקפים את המוח המודע. המסרים מיועדים לפתוח חסמים פנימיים ולשנות אמונות מגבילות בתחומים שונים כגון: הגברת הפריון, מוכנות הגוף ופוקוס חיובי; הפחד מהריון, איך נרגיש ואיך נתפקד; דימוי הגוף בזמן ההיריון ואחריו; פחד מהלידה עצמה הכאב והטראומה; הפחד מהאימהות; חיבור לתינוק שבדרך, תמיכה הסביבה וכד'. אז כל שנותר הוא להתחיל להאזין ולתת לתת המודע שלך להביא אותך לאן שאת רוצה.
איך הצהרות חיוביות או אוטוסוגטיות יכולות לסייע בפוריות וכניסה להריון?
הצהרות חיוביות הן למעשה "מסרים לשכנוע פנימי". אלו משפטים שמנוסחים באופן חיובי, שיוצרים שינוי בהרגלי בחשיבה, מבטלים דפוסים חוסמים, ומשנים אמונות מגבילות.
מטרתן לטפל בכול מה שעומד בדרכך להריון המיוחל:
1. להקל על המתח והחרדה שמשפיעים על הגוף הפיזי.
2. להקל על השינה שעוזרת לגוף לתפקד טוב יותר.
3. לשפר את התזונה ואת ההתייחסות לגוף כהכנה להריון.
4. להפיג את הפחדים סביב ההיריון, הלידה והאימהות שבדרך.
5. לחזק את האמונה שזה טבעי ואפשרי עבורי.
6. לחזק את החשיבה ואת התחושות החיוביות למול האתגרים.
7. לעודד רמות פוריות, ביוץ, מערכת רביה ורחם.
נשים שונות מחזיקות באמונות וחסמים שונים בדרך להריון. במדיטציה סאבלימינלית, אנו יכולים להתייחס לכמה שיותר חסמים ומגבלות שעלולים לעכב כניסה להריון למשל: חלקנו התמקדנו עד היום דווקא באיך להימנע מהריון לא רצוי, ונדרש סוויץ' פנימי לשנות זאת. או שחלקנו מחזיקות באמונות כמו: "אני מבוגרת מידי", או "לידה היא אירוע טראומטי" או "אני אשמין ולא אחזור לעצמי" או "איך אסתדר לבד?" ואפילו "מה אם לא אתחבר לתינוק שלי?" ועוד ועוד פחדים וחסמים.
- בעוד שמדיטציות מונחות מתורגלות פעם עד פעמיים ביום, מדיטציה סאבלימינלית פועלת כל הזמן ברקע, ועובדות על חזרתיות (כלומר על מסה קריטית) לצורך הטמעת שינוי.
- בעוד שמדיטציות בדמיון מודרך פונות קודם כול למוח המודע ואח"כ אל תת המודע, מדיטציה סאבלימינלית עוקפת את המוח המודע, ופונה ישירות אל תת המודע, כך שלא נדרש ריכוז או הקצאה של זמן על מנת לעקוב אחרי ההנחיה.
- ובעיקר: בזמן האזנה למדיטציה מודרכת, המוח המודע עלול לעלות התנגדויות שונות למה שהוא שומע: למשל חוסר אמון, תסכול או ייאוש שקשורים בניסיונות קודמים להיכנס להריון שלא צלחו. ובעוד חסמים, (שאת חלקם אולי אינך מכירה) שמונעים ממך להיכנס להריון.
דווקא כאשר ההצהרות הן סמויות ופונות היישר אל תת המודע תוך שהן עוקפות את המוח המודע, השינוי שייטמע יהיה עמוק יותר ויציב.
איך מאזינים למדיטציה לכניסה להריון?
מדובר בהרבה מאוד מסרים ביחס למדיטציות סאבלימיניות אחרות – בגלל התחום שכולל אספקטים רבים. אם ניסית להרות משך תקופה וזה לא צלח, זה עלול להיות בגלל שיש לנו הרבה מאוד סוגי חסמים ואמונות מגבילות שיכולים להשפיע על הכניסה או אי הכניסה להריון: פיזיים נפשיים מנטליים ועוד. לכן היא מחולקת למספר סוגי הצהרות שגם חופפות אחת את השנייה הדרך להאזין לה הוא כמה שיותר – יום ולילה. ההצהרות במדיטציה מוקלטת בגוף ראשון ובגוף שלישי: ("הגוף שלי בריא"/"הגוף שלך בריא"), ומתייחסת לתחומים שונים שיכולים להיות רלוונטיים לכניסה להריון. היא כוללת החלפה והטמעה של אמונות חדשות הקשורות להריון בתחומים הבאים:
- הגברת הפריון, מוכנות הגוף, פוקוס חיובי.
הפחד מהריון עצמו – איך נרגיש ואיך נתפקד.
דימוי הגוף, איך נרגיש עם הגוף בזמן ההיריון ואחריו.
הפחד מהלידה – מהצירים כאב והטראומה, והפחד שהלידה תסתבך.
הפחד מהאימהות. מה אם לא אתחבר לתינוק? מה אם אהיה אמא גרועה וכד'.
הפחד מגידול התינוק , יחס הסביבה ויחס בן/ת הזוג, או העדרו.
2. מדיטציה שניה להריון נוח ולידה קלה
אתגרים שקשורים להרגשה הפיזית ולדימוי הגוף. אתגרים שקשורים לחשש מהלא נודע, או לפחדים מהלידה ומהאימהות הקרבה. כל אלו הם בעלי פוטנציאל שיכול לפגום בחוויית ההיריון שלך.
חשבי כמה נפלא יהיה להרגיש בטוחה לחלוטין במהלך ההיריון? לתת לא רק לעצמך, אלא גם לתינוק שטרם נולד תחושה מקסימאלית של ביטחון, אהבה ושמחה?
איך הצהרות חיוביות או אוטו-סוגטיות שאיני שומעת, יכולות לסייע להריון ולידה קלה?
הצהרות חיוביות הן למעשה "מסרים לשכנוע פנימי". אלו משפטים שמנוסחים באופן חיובי, ומטרתם לגרום לשינוי הרגלי חשיבה, ביטול דפוסים ואמונות מגבילות, ושיפור של כל חווית ההיריון והלידה, כולל הפגת פחדים מ"הלא נודע".
האזנה קבועה בזמן ההריון, תעזור לך להיות אופטימית וקשובה לגופך תוך התמקדות על מחשבות חיוביות ועל מה שטוב בחייך. המסרים יעזרו לך לחוות את ההריון שלך בצורה רגועה ונינוחה, תוך השלמה עם עצמך ועם גופך המשתנה. הם יכניסו בך תקווה שמחה והתרגשות חיובית, רצון להתעמל ולאכול בצורה בריאה. הם יפיגו את הפחדים מההיריון הלידה והאימהות הקרבה, ויוודאו שכול החוויה של ההריון והלידה – תעבור בקלות ברוגע ובשלווה.
מה מטרת ההצהרות:
1. להקל על המתח והחרדה ששניהם משפיעים על הגוף הפיזי.
2. לשפר את התחושות במהלך ההיריון, בחילות בוקר הקאות וכד'.
3. להקל על השינה שעוזרת לגוף לתפקד טוב יותר.
4. לשפר את התזונה ואת ההתייחסות לגוף במהלך ההיריון.
5. להפיג את הפחדים סביב ההיריון וללמוד ליהנות ממנו.
6. להשלים ולאהוב את גופך בהריון.
7. לצמצם את הפחדים סביב הלידה עצמה.
8. לצמצם את הפחדים סביב האימהות הצפויה.
9. לחזק את החשיבה ואת התחושות החיוביות למול האתגרים.
איך מאזינים למדיטציה להריון ולידה קלה?
המדיטציה להריון ולידה כוללת מעל 70 מסרים שמוקלטים הן כמדיטציה גלויה והן כמדיטציה סאבלימינלית כלומר תת הכרתית. מדובר בהרבה מסרים ביחס למדיטציות סאבלימיניות אחרות – בגלל התחום שכולל אספקטים שונים אליהם נרצה להתייחס. פיזיים נפשיים מנטליים ועוד. היא מחולקת למספר סוגי הצהרות שגם חופפות אחת את השנייה. הדרך להאזין לה היא בזמן ההריון, כמה שיותר – יום ולילה. המדיטציה להריון ולידה מוקלטת בגוף ראשון ובגוף שלישי. ("העובר בתוכי מתפתח היטב"/"העובר בתוכך מתפתח היטב"), ומתייחסת לתחומים שונים שיכולים להיות רלוונטיים להריון וללידה. היא כוללת החלפה והטמעה של אמונות חדשות הקשורות להריון במגוון תחומים:
10 הצהרות להתפתחות העובר בבטן.
12 הצהרות לדימוי גוף ושמירה על הרגלים נכונים בזמן ההיריון.
15 הצהרות להירגע ולסמוך על עצמי ועל תמיכת הסביבה.