איך להתמודד עם דיכאון: מדיטציה סאבלימינלית (תת הכרתית), לתכנות תת המודע, עם מסרים מעצימים ותדרים לאימון גלי המוח.
המוח הוא מקום משל עצמו וכשלעצמו יכול להפוך גיהנום לגן עדן וגן עדן לגיהנום. ג'ון מילטון
אין אחד מאיתנו שלא חווה בעבר תחושות של צער עצב אכזבה ואפילו שברון לב. התחושות הללו הן טבעיות וצפויות, והן חלק ממעגל חיינו כבני אנוש. מרבית האנשים, יצליחו להתמודד עמן ולצלוח אותן בהצלחה, מבלי לשקוע למרה שחורה או להפסיק לתפקד.
"דיכאון קליני" לעומת זאת, יכול להיות מאופיין בתחושות דומות, אך חוסר איזון בחומרים המופרשים במוח, יגרום לנו לחוות אותן באופן שאינו פרופורציונלי למה שקורה בפועל. למרבה הצער, ההערכה הרווחת בקרב אנשי הרפואה היא שאחד מכל חמישה אנשים יסבול מדיכאון בשלב מסוים בחייו.
פסיכיאטרים מגדירים דיכאון קליני כמחלה הנובעת משילוב של גורמים גנטיים, פסיכולוגיים וסביבתיים, שבה אדם חווה שינוי ניכר במצב הרוח שלו ובאופן שבו הוא תופס את עצמו ואת העולם סביבו.
במצב זה, האדם חווה לא רק תסמינים נפשיים כמו עצב יאוש או יגון, אלא גם תסמינים פיזיים כמו חוסר ריכוז ושינה, חוסר תאבון, מוטיבציה חשק מיני ועוד, מה שעלול להקשות עליו מאוד בתפקוד היומיומי. דיכאון יכול להיחוות גם כתחושה של קהות חושים או ריקנות, או לעיתים כחוסר מודעות לתחושות כלל. אדם מדוכא עלול לחוות אובדן ביכולת שלו לחוש הנאה ככלל. זה מסוכן משום שתחושות של חוסר אונים והעדר תקווה עלולות להוביל לפגיעה עצמית או רעיונות אובדניים.
אחת הדרכים הטובות להתמודד עם דיכאון, היא בעזרת שינוי של הדיבור הפנימי, שמלבה את התחושות הקשות ומכניס אותנו ללופ שלילי. אנו עושים זאת בעזרת מדיטציה סמויה הבנויה מהצהרות חיוביות. ההצהרות או המסרים החיוביים, מוטמעים בצורה סמויה ברקע של פס הקול, ונועדו לסייע לנו להתמודד נפשית עם האספקטים השונים של הדיכאון, ולתת להם מענה הולם באמצעות שינוי דפוסי חשיבה ודיבור עצמי. המדיטציה עובדת בדרך של שיכנוע עצמי או "אוטוסוגסטיה" ונותנת מענה לאספקטים שונים כמו: חוסר אונים, חוסר ערך וחוסר תקווה. תחושת קהות או העדר תחושות. מחשבות אבדן ועוד ועוד.
במדיטציה הסאבלימינלית להתמודדות עם דיכאון, תמצאו מסרים או "מנטרות חיוביות" שיסייעו לכם למצוא שלווה, כוח נפשי ומשאבים פנימיים להתמודד עם אתגרי החיים.
- ההצהרות החיוביות במדיטציות הסאבלימינליות, מוחלשות בטכניקה ייחודית ומשולבות במוזיקה מרגיעה, או בקולות טבע. בחלק מהחבילות משולבים גם תדרים לאימון גלי מוח.
- בזמן ההקשבה להקלטות, לא תשמעו את המסרים עצמם אלא רק מוזיקה או קולות רקע. אבל תת המודע שלכם - יקלוט את המסרים ויפנים אותם כאמונות חדשות. ועם כול אמונה חדשה, הוא יפעל להביא את השינוי שאתם רוצים לחייכם.
- בנוסף לקלטות הסאבלימינליות, תקבלו גם קובץ של המסרים הגלויים, כפי שהוקלטו במקור בשילוב מוזיקה נעימה. מומלץ להאזין למסרים הגלויים כפעם בשבוע כדי לשלב את המוח המודע בתהליך השינוי, אך הקפידו לעשות זאת רק כשאתם במצב רוח טוב ומאמינים בעצמכם ובמסרים. אם לא המוח מודע שלכם יעלה התנגדויות שיסתרו את הכוונה המקורית שלכם.
- עם הזמן, הקלטות הגלויות ישמשו לכם אינדיקציה לשינוי שחל, כשכול פעם שתאזינו להן, תוכלו להבחין איך ההתנגדויות שלכם הולכות ופוחתות.
המוצר כולל 6 רצועות שמע להורדה:
-
- המדיטציה הגלויה להתמודדות עם דיכאון. (לגברים ולנשים בנפרד).
- מסרים סאבלימינלים עם רחש גלי ים רגוע
(30 דק' להאזנה בלולאה ברקע – כמה שיותר). - מסרים סאבלימינלים עם מוזיקה מדיטטבית לרגיעה ולשינה.
(30 דק' להאזנה בלולאה ברקע – כמה שיותר). - מסרים סאבלימינלים עם מוזיקה וצלילי מים מפכפכים (מרגיע ואנטי דיכאוני.) (30 דק' להאזנה פעם ביום).
- מסרים סאבלימינלים עם מוזיקת פסנתר ומקבץ תדרים איזוכרוניים לדיכאון. (30 דק' להאזנה עד פעמיים ביום).
- מסרים סאבלימינלים עם מוזיקה קצבית ותדרים איזוכרוניים בטא וגמא לדיכאון. (30 דק' להאזנה נקודתית בעת הצורך – עד פעמיים ביום בזמן פעילות גופנית או לימודים).
דוגמה מתוך המנטרות החיוביות ברצועה (לגברים ולנשים לחוד):
-
-
מיום ליום, אני מרגיש יותר חיובי ויותר אופטימי.
-
אני מקפיד לחשוב מחשבות חיוביות.
-
אני משחרר מחשבות שליליות ומתרכז במה שטוב.
-
אני תמיד מחפש מה טוב בכול מצב.
-
אני בוחר להתמקד במה שחיובי בחיי.
-
אני משחרר זיכרונות כואבים ומתרכז בעתיד.
-
מגיע לי להיות חופשי ומאושר.
-
אני חש הקלה גדולה ושחרור.
-
אני חופשי מכאב ומצער.
-
אני יכול להתמודד עם כל אתגר בקלות.
-
חיים שלי שווים שאחיה אותם.
-
החיים שלי הם מתנה.
-
דוגמה להאזנה מהמדיטציה הגלויה להתמודדות עם דיכאון לגברים:
דוגמה מהמדיטציה הגלויה להתמודדות עם דיכאון לנשים:
איך להפיק את המיטב מהקלטות הסאבלימינליות להתמודדות עם דיכאון – לנשים ולגברים:
מסרים תת הכרתיים מיועדים לחזק את הכוונה שלכם לשנות דפוסי חשיבה ישנים שאינם משרתים אתכם עוד, ולהטביע דפוסים חדשים שיעבדו למענכם. על מנת להפיק את המיטב מההקשבה, עליכם להאזין כמה שיותר משך היום והלילה משך תקופה מסוימת – מכיוון שהם עובדים כמו שטיפת מוח חיובית.
1) קבעו את כוונתכם. לפני שאתם מתחילים לעבוד עם המסרים, חשוב מאוד שתקבעו את כוונתכם בצורה ברורה. בגלל שלא קל לשנות דיכאון (בעיקר כאשר מעורבת בכך כימיה במוח), מה שעלינו לעשות הוא להיות מוכנים לשחרר ולהרפות. לקחת החלטה שאנו רוצים ומוכנים לשחרר את זרם המחשבות והרגשות הנמוכים, להרפות מהם ולהפסיק להאבק בדיכאון. (לא תמיד אנו באמת מוכנים לכך!) זה יאפשר למסרים להיקלט טוב יותר ולחולל שינוי בתת המודע.
2) תרגלו הקשבה פסיבית. נגנו את הקלטות המיועדות לכך ברקע – כמה שיותר. כול היום והלילה, לפחות במהלך 30 הימים הראשונים, או במקרים שאין שינוי – משך 90 ימים. לאחר מכן תוכלו להקשיב מידי פעם כשתחושו בצורך. הניחו לקלטות להתנגן ברקע כשאתם בבית, עובדים, מבשלים מתאמנים או צופים בטלוויזיה. חזרתיות היא המפתח והמוח שלכם יקלוט את הסוגסטיות ויפנים אותן גם אם אינכם מודעים להן.
3) תרגלו הקשבה אקטיבית פעם ביום. שבו או שיכבו בנוחות, תרגיעו את הגוף ואת המחשבות ותאזינו לאחת מקלטות המסרים הסבלימינלים (רצוי להקלטה שמכילה תדרים) בקשב או במדיטציה, לפחות פעם אחת ביום, משך 20 דקות.
בזמן הזה, תירגעו לגמרי ושחררו מחשבות, או לחלופין נסו לדמיין מה תהייה תחושתכם, כאשר תשיגו את המטרה שלשמה התחלתם להאזין: איך זה מרגיש להיות חופשי מהדיכאון? איך אתם נוהגים ומדברים? איך הסביבה מגיבה אליכם? תנו לתחושת הרגיעה להתפשט בתוככם ואז סובבו כפתור פנימי ותגבירו אותה – עוד ועוד עד כמה שאפשר. (המשיכו לקרוא למטה – הוראות האזנה למסרים סאבלימינלים).
האזינו לדוגמת מוזיקה בקלטת עם מוזיקה מרגיעה, למדיטציה או לשינה:
דוגמת מוזיקה בקלטת עם נעימות פסנתר ומקבץ תדרים איזוכרוניים לדיכאון:
דוגמת מוזיקה בקלטת עם מוזיקה קצבית ותדרים איזוכרוניים בטא וגמא לדיכאון:
מהם התדרים האיזוכרונים ברצועת המוזיקה עם צלילי פסנתר:
7.83HZ – תדר התהודה של שומאן הנחשב תדר פעימת הלב של כדור הארץ. 3.5HZ – תדר דלתא לדיכאון, חרדות, חולשה כללית או רעידות. 73HZ, 1.1HZ – תדרים לדיכאון מרעלנים או סמים. 35HZ – לתדר דיכאון הנובע מנסיבות חיצוניות.
התדרים ברצועה זו שונים ומגוונים ומטפלים במספר אספקטים של דיכאון. נעימת הפסנתר הקסומה ברקע תאפשר לכם ליהנות מהמוזיקה בזמן שאתם מאזינים בקשב- או לחלופין עוסקים בכל פעילות אחרת (להוציא נהיגה). מומלץ להאזין פעם עד פעמיים ביום.
מהם התדרים האיזוכרוניים ברצועת המוזיקה הקצבית:
תדר ביתא- 18HZ – נחשב תדר מעורר אופוריה.עד תדר גמא 44HZ – תדר המאפשר עיבוד מחשבות ומשימות עשירות במידע ברמה גבוהה. תדרי גמא במוח נמדדים בין 30 ל-44 (Hz) . זו קבוצת התדרים היחידה שנמדדת בכל חלקי המוח.
התדרים ברצועה זו מיועדים לזמן אימון, לימוד או פעילות בזמן עירות. הם מיועדים לסייע לשחרר דופמין ולהעלות את מצב הרוח בצורה נקודתית בעת הצורך. מומלץ להאזין בעת הצורך בזמן פעילות גופנית או לימודים עד פעמיים ביום.
כמו בכול עבודה אנרגטית – מומלץ לשתות הרבה מים לפני ואחרי ההאזנה לתדרים לאימון גלי מוח. שכן המוח שורף הרבה אנרגיה וזקוק למים כדי להפעיל את המעגלים החשמליים. מים הם מוליך חשמלי בגוף וככול שתהיו פחות "מיובשים" כך תשפיעו לטובה על תוצאות הטיפול.
שימו לב: האימון לא מיועד להחליף את הרופא או התרופות שהנכם נוטלים ואם אתם תחת השגחת רופא, יש להתייעץ עמו לפני ההאזנה. על אף שההאזנה היא תרפויטית, אינה מהווה תחליף לטיפול רפואי ויש להישמע להוראות הרופא בלי קשר לעבודה הפנימית שאתם עושים עם עצמכם. אין להאזין לקלטות במידה ואתם נוהגים או עושים פעילות שיכולה לסכן אתכם.
" הרבה אנשים יעילים, אינטליגנטים ויצירתיים סובלים מדיכאון ועם זאת תורמים תרומה יוצאת דופן לעולם. מכיוון שהמחלה עדיין לא מובנת, לעתים קרובות מידע על הדיכאון שלהם מתגלה רק לאחר מותם… בין אנשים כאלה ניתן למצוא את פלורנס נייטינגייל וסר ווינסטון צ'רצ'יל, שנהג לקרוא לדיכאון "הכלב השחור" שלי. דיכאון יכול להשפיע על כל אחד ואינו מפחית את הערך שלך כבן אדם."
***אין לראות בדברים הכתובים או נאמרים באתר, המלצה להפסקת כל טיפול רפואי או כתחליף לו.